Nibali noemt Quintana topfavoriet

Hoewel zijn voorjaar allesbehalve vlekkeloos verliep staat Vincenzo Nibali zaterdag toch nog met het nodige vertrouwen aan de start van de Ronde van Frankrijk. Met het prolongeren van zijn Italiaanse titel op de weg boekte de Italiaan van Astana afgelopen weekeinde pas zijn eerste zege sinds hij een klein jaar geleden de Tour won.

,,Het was een moeilijke tijd omdat ik eerder niet de conditie had om te winnen. Met dank aan mijn trainer Paolo Slongo sta ik hier nu toch met de juiste ‘state of mind’ en dezelfde vorm als vorig jaar”, vertelde Nibali, die Nairo Quintana als topfavoriet bestempelde.

Een goedmakertje misschien want een opmerking van Nibali, eerder tijdens het CritĂ©rium du DauphinĂ©, had kwaad bloed gezet. ,,Waar is Quintana eigenlijk?”, had Nibali zich hardop afgevraagd. De Colombiaan had zich over mogelijke insinuaties over hoe hij zich voorbereidde op de Tour gestoord, liet hij donderdag weten. ,,Het spijt me dat mijn opmerking verkeerd is uitgelegd. Het was niet suggestief bedoeld. Ik wilde beslist geen controverse creĂ«ren.”

Nibali had genoeg aan de problemen rond zijn eigen ploeg, die door meerdere dopinggevallen zelfs de WorldTourlicentie dreigde kwijt te raken. ,,Er is genoeg over gezegd en geschreven. Het is vervelend dat je je moet verantwoorden voor fouten van twee andere renners.”

Zijn concurrenten, naast Quintana ook Chris Froome en Alberto Contador, kunnen betere resultaten overleggen. ,,Ik weet dat er hoe dan ook veel van me verwacht wordt. We gaan van dag tot dag bekijken hoe mijn kansen liggen. De eerste week wordt al meteen zwaar, met de kasseienrit bijvoorbeeld. Met Lars Boom hebben we er in ieder geval een renner bij die daar heel goed thuis is.”

Bron: ad.nl

Share article

Latest articles