Nieuwe speeldata WK 2020-kwalificatie bekend

PARAMARIBO – Suriname, ingedeeld in poule B van de WK 2022-kwalificatie, bijt op 24 maart in Paramaribo de spits af tegen de Kaaimaneilanden. De nieuwe speeldata voor de regionale kwalificatie voor het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar zijn eindelijk bekend. De Concacaf begint in maart 2021 met de qualifiers.

Op 27 maart speelt de nationale voetbalselectie van Suriname in Oranjestad tegen Aruba. In juni volgen de ontmoetingen tegen Bermuda (4 juni thuis) en Canada (8 juni uit). Van de dertig landen in de zes groepen plaatsen slechts de poulewinnaars zich voor de tweede ronde.

De winnaar van groep B, waarin Suriname zit, komt in de tweede ronde uit tegen de nummer één van poule E (Haïti, Nicaragua, Belize, Saint Lucia, Turks en Caicoseilanden). De duels van de tweede ronde zijn op 12 en 15 juni 2021, eveneens op uit- en thuisbasis. De drie winnaars stromen door naar de laatste kwalificatiefase.

De finaleronde, waarvoor Mexico, de Verenigde Staten, Costa Rica, Honduras en Jamaica zich als topvijf van de Concacaf-ranglijst al hebben geplaatst, wordt afgewerkt in september, oktober en november 2021 en vervolgens in januari en maart 2022. Elk land speelt twee keer tegen elkaar, een totaal van veertien wedstrijden dus.

De topdrie van de finaleronde plaatst zich automatisch voor het WK. De nummer vier zal in een intercontinentale play-off in juni 2022 moeten proberen het startbewijs af te dwingen. Nadat in augustus de loting werd gehouden liet de Surinaamse bondscoach Dean Gorré weten dat hij Canada, nummer zes van de Concacaf, had willen vermijden. Suriname is vijftiende op de ranking.

Dwtonline.com

Share article

Latest articles