Nieuwe statuten SVB krijgen maximale ondersteuning van opgekomen leden

In het Owru Cul gebouw werd gisteravond, vrijdag 1 september, een Algemene Leden Vergadering gehouden door het SVB bestuur en diverse leden van de bond.
Het ving allemaal aan met een minuut stilte coor de onlangs overleden Diyene Krimbo en de felicitaties aan sv Robinhood voor de onlangs hehaalde overwinning op Cibao in Concacaf clubverband.

Deze vergadering zou aanvankelijk een maand geleden gehouden worden, maar werd uiteindelijk verzet naar vrijdagavond.

Het begon allemaal met de het stemmen van diverse voetbalbonden voor of tegen de nieuwe statuten.
Alle aanwezige bonden stemden voor. Ook bij de clubs uit de 1ste divisie zat bijna iedere club op 1 lijn en stemde voor de nieuwe veranderingen van de statuten.

tromoto nv

Uit de 28 aanwezige leden stemden alle leden voor en niet Ă©Ă©n tegen. Dertien daagden niet op en het voorstemmen kende een percentage van 100%, waar 2/3 deel van de aanwezige leden voldoende was geweest voor de goedkeuring van de nieuwe statuten. Bij deze werkt de FIFA meteen met deze statuten.

In de vragenronde ging het meer om de kwestie van de transferperiode en de profleague die volgend jaar in januari aan moet vangen. De vragen varieerden nogal, maar een van de belangrijkste vragen was waarom er betaald moet worden voor een speler die transfervrij is. Ook de vraag naar betere scheidsrechters kwam aan te pas, gezien er ontevredenheid heerst omtrent hun optredens vorig jaar.

Share article

Latest articles