QN Sport+ Television N.V.

Nieuws over Vinícius biedt Real Madrid nieuwe kansen op de transfermarkt

Vinícius Júnior heeft naast de Braziliaanse nu ook de Spaanse nationaliteit. Dat betekent dat er bij Real Madrid ruimte is in de selectie voor een extra speler van buiten de Europese Unie.

 

Clubs uit Spanje mogen maximaal vijf spelers van buiten de EU onder contract hebben staan, waarbij er dan maximaal drie bij een wedstrijdselectie mogen horen. Bij Real waren deze drie plaatsen vaak ingeruimd voor de Brazilianen Vinícius, Rodrygo en Éder Militao. Casemiro (inmiddels Manchester United) en Federico Valverde werden ook in Zuid-Amerika geboren, maar zij hadden al een dubbele nationaliteit.

Nu ook Vinícius (22) een Spaans paspoort heeft gekregen, is er een plekje vrijgekomen voor een speler van buiten de Europese Unie. Afgelopen zomer werd Real nog gelinkt aan Gabriel Jesus, maar voor de komst van de Braziliaanse aanvaller was toen dus nog geen ruimte. Jesus ging uiteindelijk van Manchester City naar Arsenal.

DTSNV

Vinícius woont sinds 2018 in Spanje en speelde tot dusver al 175 officiële wedstrijden voor Real Madrid. Militao hoopt overigens ook spoedig zijn Spaanse paspoort te bemachtigen.

vi.nl