Novak Djokovic barst in tranen uit tijdens feest met Servische basketballers

Novak Djokovic verraste de duizenden Servische fans door in Belgrado een feestje mee te vieren met de Servische nationale basketbalploeg die zilver behaalde op het WK. De winnaar van de US Open, vervuld van nationale trots, hield een emotionele speech en liet de tranen de vrije loop. De Servische basketbalspelers werden ontvangen op het balkon van het Oude Paleis in Belgrado en kregen gezelschap van Djokovic, die in New York zijn 24ste grandslamtitel had veroverd.

tromoto nv

In zijn toespraak bedankt Djokovic de Serviërs voor hun massale opkomst en vertelde hij dat de prestaties van de basketbalploeg hem diep hadden geraakt. „Er zijn zeldzame momenten waarop ik sprakeloos ben, en dit is er één van”, zei hij tegen de menigte. „Dit is voor mij een kinderdroom die uitkomt. Ik sta hier met geweldige atleten met wie ik een goede band heb. Zoals velen van mijn generatie heb ik hier zelf gestaan om te genieten van successen van onze sportploegen, waaronder waterpolo en basketbal. Het is een grote eer voor mij om hier nu met hen t staan.”

Djokovic eerde ook Borisa Simanic, die tijdens het toernooi een nier verloor na een blessure opgelopen in de wedstrijd tegen Zuid-Soedan. „Borisa is de held van de natie en verdient het om door iedereen te worden gezongen”, sprak Djokovic, die zelf diens naam begon te scanderen.

Telesport

Share article

Latest articles