Novak Djokovic bereikt halve finale Wimbledon zonder te spelen: Alex de Minaur trekt zich terug

Novak Djokovic staat in de halve finale van Wimbledon zonder zijn kwartfinale tegen Alex de Minaur te hoeven spelen. De 25-jarige Australiër heeft zich geblesseerd afgemeld voor de partij van woensdag.

,,Ik moet me afmelden door een heupblessure”, zegt een teleurgestelde De Minaur. ,,Een scheurtje in het kraakbeen. Ik voelde een crack tijdens de laatste drie punten. Ik heb een scan gehad en het bevestigde dat de blessure een hoog risico met zich meebracht om te verergeren. Eén keer overstrekken of uitglijden kan het herstel van de blessure van drie tot zes weken naar vier maanden laten gaan. Het is geen geheim dat dit de grootste wedstrijd uit mijn carrière zou zijn geweest.” Ook zijn deelname aan de Olympische Spelen is in gevaar.

Een veelwinnaar als Djokovic houdt er natuurlijk van om op het hoogste niveau te spelen, maar in dit geval zal het niet erg zijn dat hij de slangenkuil van het centre court niet in hoeft voor zijn kwartfinale. De Serviër kreeg het in zijn gewonnen achtste finale tegen Holger Rune aan de stok met het publiek. Hij werd uitgejouwd en kwam daar in het interview op de baan op terug. ,,Aan alle mensen die er voor hebben gekozen om me respectloos te behandelen wil ik zeggen, heb een goooooood night’”, zei hij toen.

Djokovic is zevenvoudig winnaar van het grastoernooi in Londen en verloor er vorig jaar de finale. De Spanjaard Carlos Alcaraz was in vijf sets te sterk.

Blessure Zverev

Alexander Zverev denkt gewoon mee te kunnen doen aan het tennistoernooi van de Olympische Spelen, waar hij titelverdediger is. De Duitse nummer 4 van de wereld had op Wimbledon, waar hij maandag werd uitgeschakeld na een vijfsetter tegen de Amerikaan Taylor Fritz, last van een knie en liet nader onderzoek doen. Dat heeft volgens zijn broer en manager Mischa Zverev geen ernstige problemen aan het licht gebracht.

tromoto nv

Mischa Zverev had dinsdag nog voor onzekerheid gezorgd door te zeggen dat de Spelen mogelijk in gevaar waren, afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek. Maar “meedoen in Hamburg staat ook op de planning”, zegt hij woensdag over zijn broers deelname aan het toernooi in zijn thuisstad van volgende week.

Bron: ad.nl | Hoofdfoto: Novak Djokovic. © REUTERS

Share article

Latest articles