Novak Djokovic draagt 24e grandslamtitel op aan Kobe Bryant

Novak Djokovic heeft zijn 24e grandslamtitel opgedragen aan Kobe Bryant. De Amerikaanse basketballegende kwam in 2020 om het leven bij een helikopterongeluk. Bryant droeg bij de LA Lakers het nummer 24.„Kobe was een goede vriend en we spraken veel over winnaarsmentaliteit, onder meer toen ik het moeilijk had om na mijn blessure terug te komen aan de top”, zei de winnaar van de US Open tijdens de prijzenceremonie.

tromoto nv

„Hij was een van de mensen op wie ik kon bouwen. Hij voorzag me van advies op de meest vriendelijke manier. Zijn overlijden heeft me erg veel pijn gedaan. 24 was het nummer dat hij droeg toen hij een legende werd van de Lakers en in de basketbalwereld. Ik dacht dat het een mooi gebaar zou zijn om hem hier te eren. Ongeveer een week geleden kwam ik met dit idee en ik heb het met niemand gedeeld.” Op het shirt stond de tekst ’Mamba Forever’.                  Over het shirt droeg Djokovic een vest met de opdruk ’24’. Ook iedereen uit zijn team droeg het witte vest kort na de wedstrijd. „Ik weet niet waar ik moet beginnen. Het betekent heel veel voor me”, startte Djokovic (36) zijn speech.

„Ik val elke keer in herhaling, maar ik leef mijn kinderdroom door te tennissen op het hoogste niveau. We komen uit moeilijke omstandigheden met oorlog en mijn ouders hebben veel opofferingen moeten doen voor me om te kunnen spelen. Ik ben verliefd geworden op het tennis. Toen ik 7 of 8 jaar oud was had ik droom om Wimbledon te winnen. En daar kwamen nieuwe doelen bij. Maar ik had nooit gedacht het hier tegenover jullie te hebben over 24 grand slams. Het is speciaal, in iedere zin van het woord.”Medvedev uitte ook zijn waardering voor het grandslamrecord van Djokovic. „Het voelt alsof ik geen slechte carrière heb met twintig titels. En jij hebt 24 grand slams gewonnen. Wow”, zei de Russische finalist.

Djokovic liet na afloop ook weten dat hij nog lang niet van plan is te stoppen. Zijn Zwitserse rivaal Roger Federer nam vorig jaar afscheid en de Spanjaard Rafael Nadal stopt er na dit seizoen mee. Djokovic gaf wel toe dat het einde van zijn loopbaan hem af en toe wel bezighoudt. „Hoe lang wil ik nog doorgaan? Natuurlijk heb ik deze vragen ook wel in mijn hoofd. Maar ik kan nog steeds mee op het hoogste niveau en win de grootste toernooien in deze sport. Ik wil dus zeker nog niet stoppen en wil deze sport zeker nog niet verlaten.”

Telesport

Share article

Latest articles