Novak Djokovic werkt Australië op de zenuwen

MELBOURNE – Het blijft borrelen in Australië. Drie weken voordat het grandslamtoernooi zal beginnen, wordt er nauwelijks over tennis gesproken. Dat 72 tennissers veertien dagen lang in strikte isolatie moeten doorbrengen door coronavluchten is en blijft onderwerp van gesprek.

Novak Djokovic deed een poging om de quarantainemaatregelen voor onder meer de Nederlander Botic van de Zandschulp te versoepelen, maar dat kwam de nummer één van de wereld vooral op kritiek te staan. Djokovic heeft een brief gestuurd naar de organisatie van de Australian Open met de vraag of de maatregelen kunnen worden versoepeld. In de vrijwel coronavrije deelstaat Victoria is dat verzoek slecht gevallen.

„Een egoïstische, politieke move van Djokovic”, oordeelde Sam Groth, een voormalig tennisprof. Djokovic had onder meer gepleit voor het inkorten van de quarantaineperiode voor de tennissende pechvogels. „Dat is belachelijk. Het is ook beledigend naar de Aussies die het hebben moeten doorstaan. Dacht Djokovic dat de premier zou zeggen: ’Is goed, Novak. Wat jij wil.’ Hou toch op”, haalde Groth hard uit.

Djokovic is met een aantal andere topspelers, onder meer Rafael Nadal en Serena Williams, niet in Melbourne maar in Adelaide. Daar wacht voor de tenniselite een demonstratietoernooi. De topspelers hebben meer bewegingsvrijheid dan de rest van het spelersveld 700 kilometer verderop.

 

 

Bron: Telegraaf.nl

Share article

Latest articles