Nu ook mishandelschandaal in Griekse turnsport

ATHENE –¬†Ruim twintig turners en turnsters hebben in een brief aan de Griekse president geschreven dat er tientallen jaren sprake is geweest van mishandeling door hun coaches. Hun gedrag ‚Äěgrensde aan marteling‚ÄĚ schrijven ze in de brief die gepubliceerd is door de Griekse krant¬†EfSyn.

Eerder al werden er schandalen gemeld in de turnsport in onder meer de Verenigde Staten, Engeland en Nederland, waar een onderzoek nog loopt.

De brief was gericht aan de Griekse president Katerina Sakellaropoulou en premier Kyriakos Mitsotakis. Er worden dubieuze praktijken omschreven die teruggaan tot 1985. Er is onder meer sprake van gedwongen vasten, psychische en fysieke straffen en seksuele intimidatie. ‚ÄěVoor het eerst geeft een groot aantal turners een schreeuw om aandacht over psychische en fysieke mishandeling‚ÄĚ, zei Alexandros Adamidis, die als advocaat van de sporters optreedt.

De Griekse gymnastiekbond heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen. In de brief staat onder meer dat er coaches waren die tijdens de training zouden slaan, trappen, duwen en voorwerpen naar atleten zouden gooien. Sommige meisjes zouden aan hun haren door de turnzaal zijn gesleept. Ook zouden sporters gedwongen zijn te trainen hoewel ze geblesseerd waren.

 

 

Bron:Telegraaf.nl

Share article

Latest articles