Of Suárez speelt of niet, het verandert niets voor Real

De Clásico tussen Real Madrid en Barcelona van zaterdag belooft een fantastische wedstrijd te worden. De wedstrijd tussen de grootmachten is sowieso al beladen, maar het met sterren overladen duel heeft zondag een extra tintje. Lionel Messi kan het doelpuntenrecord van Telmo Zarra in de Primera División (251 goals) evenaren en Luis Suárez kan na maanden schorsing zijn rentree maken.

 Volgens coach Carlo Ancelotti van Real Madrid maakt het voor zijn ploeg weinig uit of Suárez speelt of niet. “Het verandert onze plannen niet als hij speelt. Als hij in actie komt, is dat geen probleem voor ons. Ik vind hem een fantastische voetballer, ik kijk graag naar hem. Voor de voetballerij is het goed nieuws dat hij weer mag spelen.”

Bij Barcelona draait het als een trein en Ancelotti weet dat Messi en Neymar de speerpunten zijn. “Barcelona lijkt bijzonder gemotiveerd, met een nieuwe coach en nieuwe spelers. Defensief is het zeer solide. Ik heb veel respect voor mijn collega Luis Enrique. Het is belangrijk om goed te verdedigen tegen Messi en Neymar. We doen het zoals we het altijd doen: we mogen Barcelona geen ruimte geven.” De oefenmeester verheugt zich alvast op de krachtmeting. “Er is geen enkele wedstrijd ter wereld met zoveel kwaliteit.

voetbalzone.nl

Share article

Latest articles