QN Sport+ Television N.V.

Officieel: Memphis Depay naar FC Barcelona

Het is rond. Oranje-international Memphis Depay tekent voor twee jaar bij FC Barcelona, de club van trainer Ronald Koeman. De 27-jarige Depay komt transfervrij over van Olympique Lyon.

Depay is de vierde aanwinst voor volgend seizoen voor Koeman. Barcelona versterkte zich eerder al met de verdedigers Emerson en Eric García en spits Sergio Aguëro. De aanvaller gaat bij Barcelona spelen met onder anderen Frenkie de Jong. Depay kwam eerder uit voor PSV en Manchester United.

 

Depay weigerde zijn aflopende contract in Lyon te verlengen. Na 4,5 jaar in Frankrijk vond de aanvaller het tijd om ergens anders heen te gaan. Depay, die 63 doelpunten maakte in de Ligue 1, was bij Lyon uitgegroeid tot aanvoerder van de ploeg. Het lukte hem echter niet om een prijs te pakken met Lyon.

Afgelopen week was in de webshop van Barcelona kortstondig een shirt te koop met daarop de naam van Memphis. Dat item werd al snel weer verwijderd. „Een foutje, denk ik”, zei Depay eerder in de week. „Er zijn wel dingen gaande. Houd het nieuws maar in de gaten.” De aanvaller wordt bij Barcelona dus herenigd met Koeman, onder wie hij opbloeide bij Oranje. „Ik heb altijd al gezegd dat ik het heel mooi zou vinden om voor Barcelona of Koeman te spelen.”

Telesport