QN Sport+ Television N.V.

Ondanks opkomst Delta-variant 60.000 fans bij (halve) finale(s) EK

De Britse overheid laat 60.000 toeschouwers toe op Wembley bij de halve finales en de finale van het EK voetbal. In eerste instantie zouden ongeveer 40.000 mensen naar binnen mogen op Wembley. De overheid heeft de maximale capaciteit echter verhoogd naar 75 procent.

Bij de groepswedstrijden zijn steeds zo’n 22.000 voetbalfans welkom in het nationale stadion, waar normaal gesproken plek is voor maximaal 90.000 mensen. Voor de knock-outfase gaat dat aantal omhoog naar ruim 40.000 bezoekers.

Vanwege de opkomst van de Delta-variant van het coronavirus en het daarmee gepaard gaande snel stijgende aantal coronabesmettingen in Groot-Brittannië, zijn er in Europa nogal wat zorgen over de finaleronde van het EK in Londen. De Italiaanse premier Mario Draghi zei maandag dat wat hem betreft de eindfase van het EK beter ergens anders gespeeld kan worden. De Hongaarse hoofdstad Boedapest werd al genoemd.

De Europese voetbalbond UEFA heeft echter al herhaaldelijk benadrukt dat Londen ’gewoon’ de locatie blijft van de laatste drie EK-wedstrijden, op 6, 7 en 11 juli.

 

 

Bron:Telegraaf.nl