QN Sport+ Television N.V.

Onervaren All Stars geeft grote voorsprong uit handen

In de strijd om de 2de finaleplek van de SZVB 2020 playoffs heeft Styx The KG een grote stap gedaan. Van All Stars werd met 6 – 4 gewonnen na een 1 – 4 achterstand.

Aan de zijde van All Stars werden in het begin tal van fouten gemaakt, maar de titelverdediger kon niet profiteren hiervan. Uit een van de weinige kansen maakte Anthony Blijd de 1 – 0 door Virbian Walker het nakijken te geven. Maar lang zou het niet duren voordat Vahid Finisie van heel dichtbij de 1 – 1 intikte.

Het spel van de Brazilianen bij Styx kwam goed op gang, maar ook All Star was inmiddels defensief veel beter gaan staan. De underdog kreeg op den duur zoveel moed en dat zou ook zijn vruchten afwerpen; de spelers Wiebers, Pengel en de piepjonge Pita maakten de 1ste helft tot een nachtmerrie voor doelman Walker en zorgden voor een 4 – 1 voorsprong bij de rust.

In de 2de helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor All Stars totdat Blijd als laatste man voorbij 2 man wilde, maar faalde; Elijah Pengel maakte gretig gebruik van de fout en liep de achterstand eenvoudig in; 2 – 4. Twee wonderschone treffers van de Braziliaan Pablo bracht Styx vervolgens op gelijke hoogte en de organisatie in het kamp van All Star was zoek. Uiteindelijk zou Pengel de wedstrijd beslissen in het voordeel van Styx; de jongeling zorgde persoonlijk voor de 5 – 4 en de 6 – 4.

Met deze overwinning lonkt er alweer voor de zoveelste keer op rij een finale.