QN Sport+ Television N.V.

Ook CAS stelt Barcelona in gelijk in zaak-Neymar

LAUSANNE – Het internationaal sporttribunaal CAS heeft alle vorderingen van de Braziliaanse voetbalclub Santos tegen Barcelona en aanvaller Neymar afgewezen.

Santos eiste een schadevergoeding van ruim 61 miljoen euro van de Spaanse club en een schorsing voor de Braziliaanse sterspeler van een half jaar.

Volgens het CAS heeft de Spaanse titelhouder bij de transfer van Neymar in 2013 van Santos naar Barcelona echter geen regels overtreden. Santos werd veroordeeld tot het betalen van de proceskosten van Barcelona, die ongeveer 19.000 euro bedragen.

De FIFA kende Santos eerder in deze zaak een schadevergoeding toe van 2 miljoen euro. De Braziliaanse voetbalclub besloot daarop het CAS in te schakelen.

Barcelona won vorige maand ook al de rechtszaak die Neymar tegen zijn vroegere club had aangespannen. Hij eiste een bedrag van 43,6 miljoen euro aan onbetaalde bonussen. Een Catalaanse rechter wees die eis echter af en bepaalde dat Neymar in plaats daarvan juist bijna 7 miljoen euro aan Barcelona moet betalen.

Neymar verruilde Barcelona in 2017 voor een recordbedrag van 222 miljoen euro voor Paris Saint-Germain.

Telesport