QN Sport+ Television N.V.

‘Opa’ Márquez en Peralta zwaaien af bij Mexico, Hasebe stopt bij Japan

Mexico moet het voortaan doen zonder internationals Rafael Márquez en Oribe Peralta. Het duo heeft na de verloren achtste finale op het WK tegen Brazilië (2-0) aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor de nationale ploeg.

Márquez sluit zijn internationale carrière af als de op een na oudste speler (39 jaar en 139 dagen) in de knock-outfase van een WK. Alleen Sir Stanley Matthews (39 jaar en 145 dagen) was ouder toen hij in 1954 nog in actie kwam voor Engeland op het WK in Zwitserland.

Márquez, voormalig speler van onder andere FC Barcelona, was voor het toernooi al gestopt bij zijn club Atlas. Hij speelde 144 interlands waarin hij zeven keer scoorde. Hij kwam uit op vijf WK’s, waarbij hij steeds de trotse aanvoerder was van Mexico.

Peralta stopt ook

Spits Oribe Peralta bergt zijn Mexicaanse shirt na 67 interlands (26 goals) op. De 34-jarige speler van América kwam dit WK alleen in het laatste groepsduel (tegen Zweden) in actie. Hij viel in de laatste minuut in voor Miguel Layún.

“Ik neem afscheid van de nationale ploeg, de grootste trots uit mijn carrière”, laat Peralta via Twitter weten.

Ook de aanvoerder van Japan Makoto Hasebe zette na de pijnlijke uitschakeling van zijn land door een doelpunt in de slotseconden tegen België een punt achter zijn interlandloopbaan.

De 34-jarige middenvelder van Eintracht Frankfurt kwam in 12,5 jaar tot 108 interlands en speelde op drie WK’s (2010, 2014 en 2018).

 

Bron: NOS.nl