Ophef in Engeland over scheidsrechter die zelfbeheersing verliest

Darren Drysdale heeft wat uit te leggen. De scheidsrechter bij het duel tussen Ipswich Town en Northampton Town verloor dinsdagavond zijn zelfbeheersing en zocht de confrontatie met speler Alan Judge van de thuisploeg. De FA is op de hoogte, maar wenst niet te reageren.

Ipswich en Northampton zijn actief in de League One, het derde niveau, en stonden dinsdagavond tegenover elkaar. Het duel eindigde zonder doelpunten, maar werd in Engeland toch veelbesproken, door een merkwaardige actie van scheidsrechter Drysdale.

Middenvelder Judge van Ipswich dacht recht te hebben op een strafschop, maar kreeg die niet. Toen de bal uit het spel was en de speler verhaal ging halen bij Drysdale, ging de arbiter over de schreef. Hij liep op Judge af en wilde zijn hoofd tegen dat van de middenvelder drukken. Nadat spelers van beide ploegen tussenbeide waren gekomen, trok Drysdale een gele kaart.

Ipswich heeft geen officiĂ«le klacht ingediend, maar verwacht wel dat de FA de zaak zal onderzoeken. ‘We laten het aan de autoriteiten of er een straf moet volgen’, meldt een woordvoerder van de club. Sky Sports heeft de Engelse bond en competitieorganisator EFL ook om een reactie gevraagd, maar vanuit deze instanties blijft het vooralsnog stil.

Voormalig scheidsrechter Mark Halsey verwacht dat de zaak nog wel een staartje zal krijgen. ‘Darren toonde een gebrek aan zelfbeheersing in dit incident’, zegt hij. ‘Wat er eerder ook is gebeurd in een wedstrijd: een scheidsrechter moet ervoor zorgen dat hij nooit in zo’n positie komt. Discipline is essentieel voor een leidsman en de beelden, waarop te zien is dat spelers de ervaren Drysdale moeten tegenhouden, zien er niet goed uit. Ik weet zeker dat er een onderzoek zal volgen.’

vi.nl

Share article

Latest articles