Opnieuw sprintzege Degenkolb

John Degenkolb heeft de vijfde etappe in de Vuelta gewonnen. De voor Giant-Shimano uitkomende Duitser was net als in de vierde etappe oppermachtig in de sprint. De Fransman Nacer Bouhanni eindigde als tweede, net voor Moreno Hofland van Belkin. De Australi√ęr Michael Matthews (Orica) bleef in het bezit van de rode leiderstrui.

In de 180 kilometer lange etappe door Andalusi√ę (C√≥rdoba-Ronda) werden de renners opnieuw geteisterd door de hitte. De temperatuur liep op tot 40 graden en dus was menig deelnemer opgelucht dat er maar √©√©n hellinkje op het programma stond, de Puerto del Sotillo, met de top op 18 km van de finish.

Het startschot was nog niet gevallen of Pim Ligthart en Tony Martin gingen ervandoor. Martin, die vorig jaar in de Vuelta na een solo van 175 kilometer net voor de finish werd gepasseerd, trok vol door en al snel had het koppel vier minuten te pakken.

Martin knijpt in de remmen

Meer speelruimte kreeg het duo niet, want FDJ en Giant van de sprinters Bouhanni en Degenkolb hielden het koppel aan een touwtje en al snel bedroeg de marge nog maar twee minuten.

Na 100 kilometer hield Martin het ineens voor gezien. Hij kneep in de remmen en Ligthart stond er in de hitte ineens in zijn eentje voor. Opmerkelijk genoeg pakte de Lotto-renner er in zijn eentje een minuutje bij al was dat niet genoeg om al aan de zege te gaan denken.

Waaiers

Door een versnelling van Alberto Contadors Tinkoff-Saxo ontstonden er waaiers en het eerste peloton haalde Lightart in op 33 kilometer van de finish. Maar nog voor het enige klimmetje van de dag vloeide alles weer samen. Op het enige klimmetje van de dag bleven aanvallen uit en dus meldde de ene na de andere sprinter zich voorin.

Omdat het laatste stuk naar de finish licht hellend was, roerde ook Philippe Gilbert zich. Het zag er even goed voor hem uit, maar tegen het geweld van Degenkolb was opnieuw geen kruid gewassen. Bouhanni maakte in volle sprint met veel misbaar duidelijk dat Degenkolb van zijn lijn afweek,maar dat was niet het geval.

nos.nl

Share article

Latest articles