QN Sport+ Television N.V.

Opschudding in MLB: Nederlander Didi Gregorius krijgt worp van 150 km/u tussen z’n ribben

PHILADELPHIA – Opschudding in de MLB, de Amerikaanse baseballcompetitie. Pitcher Génesis Cabrera verwondde niet één, maar twee tegenstanders binnen enkele minuten tijd.

De Philadelphia Phillies boekten deze week een 5-3 overwinning op de St. Louis Cardinals. Hoofdrolspeler van dienst was echter de pitcher van de bezoekers, Génesis Cabrera. De 24-jarige Dominicaan gooide eerst een ’fast ball’ met 156 km/u in het gezicht van Phillies-ster Bryce Harper.

Die moest de wedstrijd verlaten, maar kwam er uiteindelijk vrij goed vanaf. „Alles voelt goed”, aldus de Amerikaan met een jaarsalaris van ruim 30 miljoen euro. „De CT-scan en zo waren in orde. Mijn gezicht is er nog.”

Terwijl Harper zijn wonden likte, moest Cabrera opnieuw pitchen. Deze keer kreeg hij de Nederlander Didi Gregorious voor zich. Die raakte de Dominicaan met een worp van 153 km/u vol in de ribben. Het zorgde voor tumult op beide banken, waarna Phillies-baas Joe Girardi werd uitgesloten. Cabrera mocht nog één keer gooien en werd daarna naar de bank geroepen.

 

 

Bron:Telegraaf.nl