’Oranje groepshoofd bij loting WK-kwalificatie voor Qatar 2022’

De 3-1 overwinning op Bosnië en Herzegovina in de voorlaatste groepswedstrijd van de Nations League betekent niet alleen de eerste zege van Oranje onder leiding van Frank de Boer, het was vooral belangrijk met het oog op de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar.

Nederland moet komende week op de wereldranglijst bij de eerste tien Europese landen staan om bij de loting in december groepshoofd te zijn en dat kan na de zege op Bosnië normaal gesproken niet meer misgaan. Dat betekent dat Nederland op 7 december bij de loting voor de kwalificatiereeks van het WK in Qatar in Pot 1 terecht komt.

Een officiële bevestiging kwam er zondag niet, maar De Boer nam er alvast een voorschot op. „Volgens mij is het zo. Dat heb ik gehoord van mensen bij ons die heel goed kunnen rekenen”, zei de bondscoach.

„Ik ga er vanuit dat ze gelijk hebben. Dat is hartstikke mooi. Dan ontwijk je hele grote landen. Al zitten in pot 2 ook sterke landen. Maar ik zit toch liever in pot 1 dan in pot 2.”

Telesport

Share article

Latest articles