Oranje krijgt voor het eerst te maken met vrouwelijke scheidsrechter

De interland van het Nederlands elftal tegen Letland van 27 maart zal onder leiding staan van Stéphanie Frappart. Het is de eerste keer dat een vrouwelijke arbiter een wedstrijd van het mannenelftal van Oranje fluit.

Het duel tussen Nederland en Letland wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena en is de tweede horde in de kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar. Drie dagen eerder begint Oranje de campagne met een uitwedstrijd tegen Turkije, die ontmoeting staat onder leiding van Engelsman Michael Oliver.

Tegen Letland is Frappart dus de scheidsrechter. De 37-jarige Franse heeft de afgelopen jaren al behoorlijk wat ervaring opgedaan, zowel bij de vrouwen als bij de mannen. Ze had de leiding bij de finale van het WK voor vrouwen in 2019, tussen Nederland en de Verenigde Staten, maar een maand later ook bij de Europese Super Cup voor de mannen (Liverpool – Chelsea).

Bovendien is Frappart op reguliere basis arbiter in de Franse competitie. Daar kreeg ze al te maken met onder anderen Memphis Depay (foto). Frappart heeft inmiddels ook ervaring in de Champions League, waar ze dit seizoen het duel tussen Juventus en Dinamo Kiev floot.

vi.nl

Share article

Latest articles