‘Oranje-spelers vergeten wat’

Arda Turan weet het zeker. Niet het Nederlands elftal, maar Turkije plaatst zich voor de play-offs voor het EK van volgend jaar.

“Wij verdienen het om naar Frankrijk te gaan‚ÄĚ, zegt de absolute sterspeler van de Turken met het oog op de apotheose in groep A. “Sommige spelers van Nederland zijn ervan overtuigd dat wij punten gaan morsen, maar ze vergeten dan √©√©n ding: dat mogen we ook.‚ÄĚ
De Turken hebben in de resterende duels met het reeds geplaatste Tsjechi√ę (vanavond) en IJsland (dinsdag) immers aan vier punten genoeg om Oranje voor zich te houden. Een gelijkspel kan de ploeg zich dus veroorloven.
Alle ogen zijn bij het elftal van bondscoach Fatih Terim gericht op Arda (28). Hij is de grote vedette, de man om wie alles draait. De interlandbreaks zijn voor de 83-voudig international momenteel het summum, aangezien hij pas vanaf januari mag uitkomen voor zijn nieuwe club FC Barcelona.
De aanvallende middenvelder nam zijn ploeg ook op sleeptouw tegen het Nederlands elftal, dat in de vorige interlandperiode met 3-0 te kijk werd gezet in Konya. De Turken zijn sowieso in topvorm, getuige de ongeslagen reeks in de laatste zeven wedstrijden. Oranje zal vanavond ‚Äď zeker als het treffen in Kazachstan winnend wordt afgesloten ‚Äď vol spanning kijken naar de krachtmeting in Praag.

Telesport

Share article

Latest articles