QN Sport+ Television N.V.

Oranje werkt dag na zege op Noord-Macedonië uitlooptraining af : Luuk de Jong haakt geblesseerd af op training Oranje

Luuk de Jong is dinsdag geblesseerd afgehaakt op de training van Oranje na een duel met PSV’er Cody Gakpo. De precieze ernst van de (knie)kwetsuur is nog niet duidelijk.

De Jong kent sowieso een tegenvallend EK. De spits is in de pikorde voorbijgestreefd door zowel Wout Weghorst als Donyell Malen. Hoewel hij eerder dit seizoen nog basisspeler was bij Oranje mocht de Sevilla-aanvaller tot dusver alleen kort invallen tegen Oekraïne en Oostenrijk.

Het Nederlands elftal begon dinsdag de voorbereiding op de wedstrijd in de achtste finales van het Europees kampioenschap. Op het veld in Zeist verschenen alle 25 internationals. De spelers werkten een dag na de zege in de afsluitende groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië (3-0) een uitlooptraining af.

De basisploeg en enkele invallers van maandag gingen daarna naar de ene kant van het veld. Enkele andere invallers en de reserves deden onder leiding van assistent Ruud van Nistelrooij een positiespel.

De internationals hebben woensdag een vrije dag. Donderdag en vrijdag trainen ze in Zeist. Zaterdag vliegt de selectie naar Boedapest, waar zondag om 18.00 uur de achtste finale wacht tegen de nummer 3 uit groep D, E of F.

 

 

Bron:Telegraaf.nl