QN Sport+ Television N.V.

Osasuna middelpunt in Spaans omkoopschandaal

Het Spaanse voetbal is opnieuw in rep en roer door matchfixing. Het vorig seizoen gedegradeerde Osasuna zou afdaling naar de Segunda División hebben geprobeerd te voorkomen door tegenstanders om te kopen.

Volgens de krant Marca sloten Osasuna en Espanyol op de voorlaatste speeldag van vorig seizoen een deal voor anderhalf miljoen euro. Daarna lijkt er echter iets mis te zijn gegaan, want het duel eindigde niet in een zege voor Osasuna, maar in 1-1. Espanyol zou de betaling daarom niet hebben ontvangen.

Ook drie andere wedstrijden van Osasuna, dat momenteel onder in de middenmoot van de Segunda División bivakkeert, zijn verdacht. Ondanks de vermeende (pogingen tot) matchfixing degradeerde de Baskische ploeg, al was het gat met de veilige zeventiende plaats van UD Almería maar één puntje.

Enkele maanden geleden werd Spanje al opgeschrikt door een schandaal rondom Real Zaragoza. Die club werd destijds getraind door Javier Aguirre, die vorig seizoen coach was van Espanyol. Tot voor kort was de Mexicaanse oud-international werkzaam als bondscoach van Japan, maar de voetbalbond van dat land zette hem vanwege de verhalen over omkoping op straat.

vi.nl