QN Sport+ Television N.V.

Oud-Ajacied Bertrand Traorè schlemiel bij rentree Memphis Depay

Paris-Saint Germain heeft in de finale van de Coupe de la Ligue ternauwernood afgerekend met Olympique Lyon. De kampioen van Frankrijk bleek in een penaltyserie net wat koeler dan de ploeg van de teruggekeerde Memphis Depay.

In de beslissende strafschoppenreeks was Bertrand Traorè de enige speler die miste in Parijs. Beide ploegen benutten hun eerste vijf penalty’s, maar daarna stopte PSG-keeper Keylor Navas de inzet van Traoré. Pablo Sarabia schoot de club uit Parijs daarna naar de winst.

Na 120 minuten was er niet gescoord. Depay werd na tachtig minuten gewisseld. De Oranje-international maakte zijn rentree nadat hij op 15 december 2019 zijn kruisband had gescheurd. In de afgelopen jaren toonde Depay meermaals zijn klasse voor zowel Lyon als het Nederlands elftal.

Bij PSG, dat vorige week ook al de Franse beker won, stond Mitchel Bakker in de basis. De voormalig Ajacied deed de volledige 120 minuten mee, maar hoefde geen penalty te nemen.

Het was de laatste keer dat de De Coupe de la Ligue werd afgewerkt. Het tweede bekertoernooi van Frankrijk verdwijnt van de kalender. PSG pakte in 2015, 2016 en 2018 ook al alle mogelijke prijzen in eigen land.

Europees voetbal op de tocht

Vlak voor het verstrijken van de verlenging werd Lyon-verdediger Rafael met rood uit het veld gestuurd. De gemiste penalty van Traoré, oud-speler van Vitesse en Ajax, kostte Lyon niet alleen de beker, maar ook de kans om zich alsnog te plaatsen voor Europees voetbal.

De ploeg van Depay heeft nog een kleine kans om volgend seizoen toch Europees te spelen, maar het moet dan wel de Champions League winnen. Lyon verdedigt volgende week in de return tegen Juventus in de achtste finales van het belangrijkste Europese bekertoernooi een voorsprong van 1-0. PSG is al zeker van een plek in de kwartfinales.

Telesport