Overtuigende start voor Djokovic

De als eerste geplaatste Novak Djokovic is op de US Open op overtuigende wijze doorgedrongen tot de tweede ronde. De kampioen van 2011, die de afgelopen vier jaar de finale haalde in New York, rekende met 6-1, 6-2, 6-4 af met Diego Schwartzman.

De 22-jarige Argentijn speelde pas zijn tweede grandslamtoernooi, maar van plankenkoorts was totaal geen sprake. Schwartzman, die op Roland Garros in de tweede ronde van Roger Federer verloor, speelde vol bravoure en zweepte zelfs het publiek op na enkele mooie punten.

Djokovic was niet onder de indruk. Hij haalde een uitstekend niveau en nam in elke set al vroeg afstand. In het derde bedrijf kwam Schwartzman nog wel terug tot 3-3, maar daarna was de Servi√ęr weer bij de les en kwam de Argentijn er niet meer aan te pas.

Wawrinka in drie sets door

Stanislas Wawrinka bereikte op Flushing Meadows eveneens in drie sets de tweede ronde. De als derde geplaatste Zwitser won met 6-2, 7-6 (6), 7-6 (3) van Jir√≠ Vesel√Ĺ.

De Tsjechische nummer 75 van de wereld had in het eerste bedrijf niets in te brengen. In het vervolg liet hij zich van zijn beste kant zien en maakte hij het de winnaar van de Australian Open wel lastig. In de tiebreak van de tweede set kreeg hij zelfs een setpunt, maar Wawrinka serveerde zich knap uit de problemen.

In de derde set repareerde Vesel√Ĺ nog wel een break achterstand, maar in de tiebreak was Wawrinka, die vorig jaar de halve finales haalde, oppermachtig.

Geen problemen Raonic

Milos Raonic kende geen problemen op weg naar de tweede ronde. De als vijfde geplaatste Canadees won met 6-3, 6-2, 7-6 (1) van de Japanner Taro Daniel. In de slotfase van de derde set maakte Daniel een break achterstand ongedaan, maar dat bleek slechts uitstel van executie.

nos.nl

Share article

Latest articles