QN Sport+ Television N.V.

Panama maten te groot voor Suriname

De nationale zaalvoetbalselectie van Suriname heeft haar 1ste wedstrijd achter de rug; tegen Panama werd het na een 1 – 5 ruststand een 11 – 1 eindscore.
Vanaf het begin liet Panama zien van een heel ander niveau te zijn en al gauw werd het 2 – 0 alvorens Milito Brewster wat terug deed voor Suriname; 1 – 2.

Panama zou het doel blijven bestormen en de piepjonge Panchoe verrichtte diverse reddingen. Echter bleef de druk van de tegenstander te groot, waardoor er toch nog tegendoelpunten zouden vallen.

 

Na de rust ging Panama vrolijk verder. Suriname kwam op alle vlakken te kort en vooral het positiespel waren in combinatie met de snelle balcirculatie te moeilijk om bij te houden. Ook konden good old Sastromedjo en aanvoerder Adams individueel niks betekenen. Met nog 10 minuten stond het al 8 – 1 op het scorebord. Doelman Panchoe werd bij balbezit gewisseld voor vliegende keep Sastromedjo; het balbezit houden ging enorm slecht bij Suriname. In de laatste 8 minuten wist Panchoe wederom tal van reddingen te verrichten, maar kon niet voorkomen dat Suriname 11 doelpunten tegen kreeg.

Aan de kant van Panama waren het de spelers del Rosario, Ortiz, Castreo en Perez die allemaal het net wisten te vinden.

Op dinsdag 4 mei speelt Suriname tegen Mexico. Lang terug werd de laatste ontmoeting tussen deze 2 landen met 6 – 5 gewonnen door de mexicanen.