Parma kiest voor duo met Feyenoord-invloeden: Pellè voegt zich bij Zirkzee

Graziano Pellè gaat zijn loopbaan een vervolg geven in Italië. De oud-spits van Feyenoord en AZ maakt de overstap naar Parma, waar hij al eerder onder contract stond.

De Italiaanse spits was transfervrij, nadat hij begin dit jaar besloot zijn contract bij het Chinese Shandong Luneng niet te verlengen. De aanvaller speelde vierenhalf voor de Chinese club. Bij Parma heeft hij getekend tot tot medio 2021.

Bij Parma wordt Pellè ploeggenoten van de Nederlander Joshua Zirkzee, die eerder op huurbasis overkwam van Bayern München. De twee aanvallers moeten Parma in de strijd tegen degradatie aan doelpunten helpen. Concurrenten Roberto Inglese en Andreas Cornelius scoorden dit seizoen namelijk nog niet. Parma staat op de negentiende plaats in de Serie A.

De inmiddels 35-jarige Pellè keert hiermee sinds lange tijd weer terug naar zijn geboorteland. In 2012 verliet hij Italië voor een tweede avontuur in Nederland bij Feyenoord. In Rotterdam was de spits zeer productief en geliefd, waarna hij 2014 de overstap maakte naar Southampton.

vi.nl

Share article

Latest articles