Pep Guardiola over Super League: Waarom zit Ajax er niet bij?

Pep Guardiola heeft bedenkingen over de Super League, of in ieder geval over de opzet daarvan. ‚ÄěSport is geen sport meer als succes is gegarandeerd. Er hoort een relatie te bestaan tussen inspanning en beloning‚ÄĚ, zei de trainer van Manchester City.

Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal hebben samen met drie clubs uit Spanje en drie uit Itali√ę het plan om een eigen Super League te beginnen. Deelname is voor die clubs dan een garantie, iets wat nu met de Champions League niet zo is. De twaalf clubs zijn op zoek naar nog drie vaste deelnemers en willen jaarlijks vijf ploegen uitnodigen.

Guardiola: ‚ÄěHet is niet eerlijk voor teams die het goed doen, bovenaan staan en zich toch niet kunnen kwalificeren. Waarom zit Ajax, dat vier keer de Champions League won, er bijvoorbeeld niet bij? Ik zou graag zien dat de voorzitter van de commissie van de Super League de wereld rond gaat en uitlegt hoe we aan deze beslissing zijn gekomen. Ze moeten het ons allemaal vertellen.‚ÄĚ

 

 

Bron:Telegraaf.nl

Share article

Latest articles