Phelps traint voor vier onderdelen

De comeback van Michael Phelps is een nieuwe fase ingegaan. Voor de Amerikaanse kampioenschappen van volgende week heeft de beste zwemmer aller tijden zich voor vier onderdelen ingeschreven, zijn zwaarste programma tot nu toe.

Phelps komt – vier maanden na zijn rentree – in actie op de 100 meter vrije slag, 100 meter vlinderslag, 100 meter rugslag en de 200 meter wisselslag. Dit alles met het oog op de WK van volgend jaar in het Russische Kazan.

Bij de Amerikaanse kampioenschappen in Irvine zijn tickets te verdienen voor de Pan Pacific Championships van later deze maand in Australië. Daar wordt dan weer het Amerikaanse team bepaald voor de WK.

Phelps wil zo min mogelijk druk voelen

“Ik voel me goed”, zegt Phelps tegen The Associated Press. “Gewoon relaxed blijven is het belangrijkste. Niet te veel druk op mezelf leggen. Ik ga gewoon doen wat ik het hele jaar al doe: plezier hebben. Dan zwem ik op mijn best.”

De 29-jarige Phelps, winnaar van achttien keer olympisch goud, besloot na de Spelen in 2012 te stoppen met zwemmen. Sinds zijn terugkeer in april deed hij aan vier evenementen mee, maar bij geen van allen zwom hij vier onderdelen.

nos.nl

Share article

Latest articles