De volledige fitte Devin Booker heeft Phoenix Suns geholpen aan de zege op Dallas Mavericks in de eerste wedstrijd van de halve finales in de Western Conference. Hij leek de Suns vleugels te geven, het werd 121-114.

Dat kwam deels door zijn spel, maar vooral door zijn aanwezigheid. De sterspeler van de Suns ontbrak tijdens een groot deel van de vorige serie toen New Orleans Pelicans uiteindelijk met 4-2 werd uitgeschakeld. Die horde bleek wat zwaarder dan verwacht. Vannacht tegen de Mavericks lieten de Suns weer zien waarom ze één van de topfavorieten zijn in de strijd om de Larry O’Brien Championship Trophy.

De Suns schoten uit de startblokken en stonden binnen mum van tijd op een 9-0 voorsprong. Booker keerde in Game 6 al terug en scoorde toen dertien punten. Toen leek hij er nog met de handrem op te spelen, maar dat was vannacht niet het geval. Hij scoorde in het eerste kwart al dertien punten op vier van de acht schoten en voegde zes rebounds en vier assists toe.

De voorsprong die de Suns vanaf het begin grepen, lieten ze heel de wedstrijd niet meer los. Zelfs de 45 punten, 12 rebounds en 8 assists van topscorer Luka Doncic konden niet op tegen de kracht van de ploeg uit Phoenix. De Mavericks bleven nog wel een tijdje in de wedstrijd dankzij Doncic en Maximilian Kleber, maar na een run van de Suns kort voor rust stond er bij rust een stand van 69-56 op het scorebord.

In de tweede helft van de wedstrijd kwamen de Suns niet meer in gevaar en was het meer een kwestie van naar de overwinning cruisen. Het werd uiteindelijk 121-114. Deandre Ayton eindigde de wedstrijd met de meeste punten voor de Suns door 25 punten te noteren. Booker kwam daar kort achter met 23. De Suns en de Mavericks staan in de nacht van woensdag op donderdag weer tegenover elkaar in Phoenix, maar dan dan voor Game 2.

Philadelphia 76ers zonder Embiid onderuit tegen Miami Heat

De 76ers zijn gehavend aan de halve finale van de Eastern Conference met de Heat gestart. Het werd 106-92 voor de ploeg uit Miami. Joel Embiid, sterspeler van de 76ers, liep tijdens de eerste ronde van de play-offs tegen Toronto Raptors een lichte hersenschudding en een oogkasfractuur op. De ogen waren daarom extra gericht op de van Brooklyn Nets overgekomen James Harden. Hij kon het verschil echter niet maken met 16 punten, 9 rebounds en 5 assists.

DTSNV

Wie wel het verschil kon maken was Tyler Herro van Miami Heat. De point guard van de Heat kampte de afgelopen dagen met een luchtwegaandoening, waardoor hij zich niet goed kon voorbereiden op de wedstrijd. Hij arriveerde daarom tien uur voor aanvang van de wedstrijd in de arena van Miami om weer in zijn ritme te komen. En dat werkte, want Herro scoorde 25 punten – het op één na hoogste aantal dat hij ooit noteerde in een play-offwedstrijd. Bam Adebayo had met 24 punten en 12 rebounds ook een belangrijk aandeel in de 106-92 overwinning van de Heat.