QN Sport+ Television N.V.

Phoenix Suns wint ook tweede duel van Milwaukee Bucks in NBA-finale

Phoenix Suns hebben ook het tweede duel tegen Milwaukee Bucks in de finale van de NBA gewonnen. De Suns, die op jacht zijn naar hun eerste kampioenschap, waren voor eigen publiek met 118-108 te sterk voor de Bucks. Twee dagen eerder wonnen ze het openingsduel in de best-of-sevenserie met 118-105.

“Voor ons gevoel staat het nog steeds 0-0”, zegt Devin Booker, die 31 punten bij elkaar gooide voor de Suns. “We zien iedere wedstrijd als een beslissende ‘Game 7’, dat is onze mentaliteit. Het zal daar in Milwaukee rumoerig worden, maar we zijn er klaar voor.” Na twee wedstrijden in Phoenix (Arizona) worden de komende twee wedstrijden gespeeld in het stadion van de Bucks.

“We hebben eerder in zo’n situatie gezeten, we weten waar het om draait”, aldus Giannis Antetokounmpo, de Griekse ster van de Bucks die 42 punten maakte en 12 rebounds pakte. “Verliezen doet pijn, maar we gaan dit oplossen.” In de tweede ronde van de play-offs verloor Milwaukee Bucks de eerste twee duels met Brooklyn Nets, maar Antetokounmpo en zijn ploeggenoten wisten de serie alsnog met 4-3 te winnen.

Phoenix Suns heeft nog twee overwinningen nodig om voor het eerst kampioen van de NBA te worden. De Bucks pakten één keer de titel, in 1971.

 

 

Bron:Espn.nl