Pigot mist halve finale op een 100ste seconde

Zuhayr Pigot kwam woensdag ochtend op de 50 meter vlinderslag een honderdste van een seconde tekort om zich te plaatsen voor de halve finale. Met zijn tijd van 25.08 seconden eindigde hij na de series op de 17e plaats, terwijl de beste 16 overgingen naar de halve finale. Pigot was eenhonderdste seconde trager dan de Hongaar Norbert Szabo, die als laatste de semi finale bereikte. De Surinaamse zwemmer startte in de 5e serie in baan 2 en tikte als vijfde aan. Coach Kenneth MacDonald kon begrijpen dat Zuhayr heel teleurgesteld was dat hij de halve finale net had gemist. “Het is hard, maar je kan er niks aan doen”, stelde MacDonald. De coach zegt automatisch terug te denken aan de finale van de 100 meter vlinder op de Olympische Spelen in Seoul. Anthony Nesty was toen ook een honderdste seconde sneller dan Matt Biondi. “Zuhayr moet dit van zich afzetten, want hij heeft morgen nog een nummer te zwemmen”, zei MacDonald. De jongste Pigot zwemt morgenochtend de serie van zijn vierde en laatste nummer op deze spelen, de 100 meter vrije slag.
Eerder op de morgen zwom Brienne Renfurm haar laatste nummer, de 50 meter rugslag. Ze startte in de eerste serie en eindigde op de vijfde plaats in een tijd van 31.43 seconden. Die tijd was niet goed genoeg om de halve finale te halen. Brienne was vooral teleurgesteld, omdat ze als doel had gesteld om onder de 30 seconden te zwemmen. “Ik had een goede start, maar in de laatste 15 meter werd mijn armsnelheid minder”, zei ze na de race. Voor haar zitten de spelen erop en ze gaf aan dat het een enorme ervaring is geweest. Het was het grootste tournooi waar ze tot nog toe aan heeft deelgenomen. “Als ik terug ben uit China blijf ik nog heel even in Suriname en vertrek dan terug naar Amerika”, geeft ze aan. In de VS gaat ze studeren aan de New York University, NYU.
Behalve Zuhayr Pigot, komt onze eerste atleet morgen ook in actie. Dave Pika zal deelnemen aan de voorronde van het onderdeel verspringen. De andere atleet, Miguel van Assen is vrijdag aan de beurt. Dan worden de voorronden van Hink Stap Springen gedaan.

Marciano Zalman

Share article

Latest articles