Pijnlijk verlies Kloof en Fuenlabrada

PARAMARIBO – Aan de vooravond van de première van zijn documentaire ‘The Story Continues’ heeft Charlon Kloof verloren in de Spaanse profbasketbalcompetitie. In Palacio de Deportes de Murcia verspeelde Fuenlabrada zaterdag zijn voorsprong en ging het met 81-84 ten onder tegen het thuisspelende UCAM Murcia.

Voor de in Suriname geboren Kloof was deze partij geen ‘normale’. Immers, de tegenstander was de eerste club voor wie hij speelde in de Spaanse competitie. “Het is altijd speciaal voor mij om te spelen tegen Murcia. Het was mijn ‘thuis’ voor twee jaar (2017/2018-2018/2019, … red.)”, zei hij op de socialemediakanalen van zijn club in aanloop naar het duel. Kloof speelde zaterdag 2:30 en kwam tot twee punten (hij benutte zijn beide vrije worpen) en één rebound.

Een dag vóór de strijd zei de guard dat zijn team geconcentreerd moest zijn, voorbereid op de ‘runs’ van de tegenstander en het fysieke spel. “We moeten geconcentreerd blijven, ons houden aan het wedstrijdplan en afmaken”, waarschuwde hij nog. En precies dat gebeurde niet. Een povere vierde quarter deed Fuenlabrada de das om ondanks dat de eerste drie quarters steeds met een voorsprong (19-15; 42-37; 60-55) werden afgesloten.

Op de helft van de laatste periode leidde Fuenlabrada nog met 72-66, maar een snelle 5-0 run bracht Murcia tot één punt (71-72). Daarna stond het nog twee keer gelijk: 76-76 en 78-78. Fuenlabrada zou kort daarna voor een laatste keer de leiding nemen (79-78), maar vervolgens maakte de thuisclub twee baskets na elkaar (82-79). De bezoekers hadden daarna nog een basket (81-82), maar met twee vrije worpen stelde UCAM Murcia de buit veilig: 84-81.

UCAM Murcia klimt van de tiende naar de achtste plaats met zes overwinningen uit elf duels. Fuenlabrada is twaalfde met vier zeges en zeven nederlagen. Na de interlandbreak – Kloof zal in die periode met Nederland EK-kwalificatiewedstrijden spelen tegen Zweden en Turkije – volgt op 5 december de thuiswedstrijd voor Fuenlabrada tegen Valencia, de huidige nummer elf van Liga Endesa.

Dwtonline.com

Share article

Latest articles