Piqué na averij Barcelona kwaad op voorzitter Spaanse competitie

Gerard Piqué heeft zich zondagavond openlijk kwaad gemaakt op Javier Tebas, voorzitter van de Spaanse competitie. FC Barcelona leed tegen Villarreal duur puntenverlies in de Primera Division (1-1).

De verdediger van de Catalanen richtte zich bij het verlaten van het veld in Estadio El Madrigal tot Tebas, die op de tribune zat. Met boze gebaren probeerde Piqué zijn onvrede over te brengen op de competitieleider.

Vermoedelijk was Piqué kwaad omdat Barcelona tegen Villarreal een strafschop werd onthouden. Villarreal-verdediger Bruno blokte een schot van Lionel Messi met een uitgestoken arm. Eerder werd ook Neymar gevloerd in het strafschopgebied, zonder dat er een penalty volgde.

“Vandaag hadden we absoluut een strafschop moeten krijgen”, aldus Piqué tegen Marca. “Bruno gebruikte heel duidelijk zijn handen.”

Pique uitte donderdag na de 2-1 nederlaag in de achtste finales van de Copa del Rey tegen Athletic Bilbao ook al kritiek op de arbitrage. “Elke week geven de scheidsrechters me weer redenen om te praten”, zei Piqué zondag.

Superieur

De Spaans international vond het puntenverlies tegen Villarreal onverdiend. Messi redde kort voor tijd met een fraaie vrije trap in de kruising nog een punt voor Barcelona.

“We waren de betere ploeg. Eigenlijk waren we superieur”, vond Piqué. “We kregen veel meer kansen dan Villarreal.”

Barcelona heeft acht verliespunten meer dan koploper en rivaal Real Madrid. “De competitie is nog niet verloren”, aldus Piqué. “Ik ben ervan overtuigd dat we dit nog kunnen omdraaien.”

Barcelona speelt woensdag de return in de Spaanse beker tegen Athletic Bilbao. Zaterdag ontvangt de ploeg van trainer Luis Enrique in de competitie Las Palmas.

Door NU.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter