Platini: Neem Qatar WK af bij corruptie

Er moet opnieuw gestemd worden welk land het WK 2022 mag organiseren als corruptie rond de toewijzing van Qatar bewezen wordt. Dat zei UEFA-voorzitter Michel Platini vandaag in een interview met de Franse sportkrant L’Equipe. Onder meer de KNVB en FIFA-vicevoorzitter Jim Boyce stelden dit al eerder.

Wel staat de Fransman nog steeds achter zijn keuze voor Qatar. ‘Ik denk dat het een goede keus is voor de FIFA en het voetbal.” Platini vermoedt dat de beschuldigingen van corruptie, die ook aan zijn adres geuit worden, onderdeel zijn van een complot. ‘Ik geloof soms niet wat ik zie. Er moet iets achter zitten. Het afgelopen jaar wordt er van alles gedaan om mij in diskrediet te brengen. Ik weet niet wie er achter zit, maar voor de FIFA staat veel op het spel.’

FIFA-voorzitter Sepp Blatter noemt hij ‘een pokeraar”. In tegenstelling tot Platini heeft de Zwitser zijn keuze nooit bekendgemaakt. ‘Niemand weet op wie hij gestemd heeft. Ik ben transparant geweest en krijg nu het deksel op mijn neus.”

De Amerikaanse jurist Michael Garcia onderzoekt in opdracht van de FIFA mogelijke corruptie rond de toewijzing van het WK aan het Golfstaatje, eind 2010. Het onderzoek moet half juli af zijn. De Engelse krant The Sunday Times publiceerde zondag een eerste deel van ‘miljoenen documenten’ die corruptie zouden bewijzen.

ad.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter