Plum, Young en Wilson helpen Aces naar de zesde overwinning op rij

Kelsey Plum scoorde 28 punten, waaronder zes driepunters, Jackie Young had 20 punten en 10 assists en de Las Vegas Aces rolden donderdagavond naar hun zesde overwinning op rij, 98-77 op de Washington Mystics.

Plum was 10 van de 13 van de vloer overall en 6 van de 9 van de 3-punts range voor de tweevoudig titelverdediger Aces (12-6). Young behaalde haar tweede double-double op rij en vierde van het seizoen. A’ja Wilson, die de competitie aanvoert met een gemiddelde van 27,0, eindigde met 18 punten en negen rebounds.

Shatori Walker-Kimbrough leidde Washington (5-16) met 19 punten van de bank. Ariel Atkins had 18 punten en Emily Engstler droeg 10 punten bij en acht rebounds voor het team.

Alysha Clark plaatste een basket en twee vrije worpen rond een lay-up van Wilson toen Las Vegas de laatste zes punten scoorde en na een kwart een voorsprong van 23-20 nam.

Walker-Kimbrough sloeg twee vrije worpen en zette de Mystics op 26-25 met 7:16 over in de tweede periode. Plum volgde met back-to-back 3-pointers en voegde een derde toe in een 18-3 run om de Aces op een voorsprong van 43-29 te zetten. Bij rust stonden ze met 48-35 voor.

Een lay-up van Young duwde de voorsprong in Las Vegas naar 67-47 met nog 4:25 te gaan in het derde kwartaal. Plum begroef twee opeenvolgende driepunters om de voorsprong iets minder dan drie minuten later op te voeren naar 30.

De teams speelden voor de tweede keer in drie wedstrijden. Zaterdag versloegen de Aces de Mystics met 88-77.

Washington, dat de tweede van vier opeenvolgende wegwedstrijden speelt, is met 5-4 gegaan sinds hij twaalf keer op rij verloor aan het begin van het seizoen.

Washington speelt zaterdag in de Minnesota Lynx. Las Vegas organiseert zondag de Dallas Wings.

Bron: thescore.com Foto: Candice Ward / Getty Images Sport / Getty

tromoto nv

Share article

Latest articles