Poolse bondscoach heeft positief nieuws over Lewandowski en Swiderski

Het herstel van Robert Lewandowski en Karol Swiderski verloopt voortvarend. De bondscoach van Polen vertelde op de persconferentie dat de spits van Barcelona sneller herstelt dan verwacht. Hij mikt op het groepsduel met Oostenrijk.

In de wedstrijd tegen Turkije van afgelopen maandag viel Lewandowski geblesseerd uit met een spierprobleem. Bondscoach Michal Probierz liet al weten dat de spits sowieso niet mee kan doen zondag tegen het Nederlands elftal. Inmiddels staat hij alweer op het veld om loopoefeningen te doen. ‘Er is vooruitgang te zien bij Lewandowski’, vertelde Probierz op een persmoment.

tromoto nv

‘Hij zal weer gaan trainen. Het was moeilijk inschatten hoe erg zijn blessure was. Het scheurtje kon groot of klein zijn. Maar waarschijnlijk is hij weer fit voor het duel met Oostenrijk.’ Daarnaast gaf hij aan dat Swiderski, eveneens geblesseerd uitgevallen tegen Turkije, alweer met de groep heeft meegetraind. ‘We krijgen ze allemaal weer op de been, zodat iedereen zo snel mogelijk beschikbaar is. De medische staf verricht heel goed werk.’ Swiderski en Lewandowski zijn indien fit de twee aanvallers in de 3-5-2-formatie van Polen.

Pawel Dawidowicz trainde apart van de groep, maar de verwachting is dat hij en Swiderski er tegen Nederland gewoon bij zijn. Nederland en Polen staan zondag om 15.00 uur tegenover elkaar in hun eerste groepswedstrijd van dit EK.

vi.nl

Featured images: @proshots

Share article

Latest articles