Positieve afsluiting drukke Odesur-dag

SANTIAGO – Een drukke woensdag voor Suriname op de tiende Zuid-Amerikaanse Spelen in Santiago, Chili is in de avonduren goed afgesloten. Het lukte namelijk aan wielrenner Jaïr Tjon En Fa om zich in de Peñaloléno Velódromo te plaatsen voor de kwartfinale op de 200 meter sprint.

Tjon En Fa haalde die fase door in de kwalificatie de op één na snelste tijd (10,199 seconden). De Braziliaan Flavio Vagner was met 10,019 seconden het snelst).

In de achtste finale werd de twintigjarige Surinamer gekoppeld aan Pablo Perruchoud van Argentinië. Hij had eerder al tegen Perruchoud gereden en gewonnen.

Ook in de kwartfinale ontmoet hij een bekende; de Colombiaan Santiago, die hem vorig jaar nipt had verslagen.

Opvallend tijdens de achtste finale was de support die Tjon En Fa kreeg van het publiek. Haast iedereen was op de hand van “die kleine Surinamer”.

Judo
De Surinaamse judoka’s – Yigal Kopinsky (-66kg), Bet-Sarafat Timpico (-73kg) en Samantha Marica (-63kg) – hebben het niet gered in Centro Entranamiento Olimpico. Het verst kwam Marica, die als zevende eindigde.

Timpico en Kopinsky lagen er na hun eerste gevecht uit. De Venezolaan Wlunkis Herrera scoorde tegen Timpico na vijftig seconen een ippon, waardoor de strijd was beslist. Ook Kopinsky overkwam hetzelfde tegen Humberto Wongbujar van Peru, maar hij stond haast twee minuten op de mat.

Marica moest zich in haar eerste partij gewonnen geven tegen de Argentijnse Gimena Laffeuillade. De Surinaamse kwam in de herkansing tegen Paola Ramirez van Colombia door een yuko op 1-0, maar na een armklem tikte ze af.

Tennis
De tennissers Trevor Bendter en Gian Issa kregen bij de start van het herendubbel een vrije doorgang naar de tweede ronde. Ze hadden moeten uitkomen tegen Uruguay, maar omdat Rodrigo Senattore Baumbach dinsdag in zijn enkelpartij geblesseerd was geraakt, trok het dubbel zich terug.

In de tweede ronde speelt Suriname tegen de Venezolanen Luis Martinez en Roberto Castillo. Martinez had maandag in het enkelspel nog met 6-0, 6-2 gewonnen van Bendter.

Beachvolleybal
Het beachvolleybaldebuut van Suriname is intussen geweest. Woensdag werden Keven Sporkslede en Jermain Lo Kioeng Shioe de eerste Surinaamse beachvolleyballers ooit op de Zuid-Amerikaanse Spelen. Ze kregen met 10-21, 12-21 klop van de Argentijnen Azaad en Ian Mehamed. Direct na hun partij debuteerden Sandrina Hunsel en Cheryl Brunings op het andere veld. De dames gingen met 6-21, 8-21 ten onder tegen de zusters Andrea en Carolina Galindo Rodrigez van Colombia. Niet alleen de verzengende hitte, maar ook het zand speelde de Surinaamse koppels parten. Beide teams spelen donderdag hun tweede groepswedstrijd tegen gastland Chili.

Woensdag zijn ook de laatste Surinaamse sporters in Chili aangekomen. Het gaat om de taekwondoka’s Kevin Fernald, Jurmen Amiena, Tosh van Dijk en Giovero Sabajo. Kenneth Slijngard is hun trainer.

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter