Premier League en Bayern hofleverancier WK

Alle spelers die mee mogen naar het WK zijn bekend. Van al die spelers levert Bayern München de meeste spelers. Dat zocht NUsport.nl uit.

Bayern München levert komende zomer vijftien spelers af aan landen die meedoen aan het WK. Real Madrid, Juventus en Napoli staan op de gedeelde tweede plaats met twaalf spelers. Schalk 04 zendt één speler minder dan die clubs.

In Nederland is Feyenoord hofleverancier. De Rotterdamse club zag vijf spelers geselecteerd worden door Louis van Gaal. Vier PSV’ers doen mee aan het WK en Ajax is met drie spelers vertegenwoordigd op het grootste voetbaltoernooi. In totaal gaan twintig eredivisionisten naar Brazilië, terwijl dat in 2010 nog 34 waren en in 2006 25.

De meeste internationals op het WK verdienen hun geld in Engeland. NUsport telde maar liefst 119 spelers die in Engeland onder contract staan. Op plek twee staat Italië met 82 spelers. Duitsland (78) en Spanje (64) zijn de andere twee landen waar meer dan vijftig spelers in de competitie hun wedstrijden spelen.

ad.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter