Premier League-voorzitters overwegen tijdelijke stop van de competitie

Na coronabesmettingen bij Manchester City, Sheffield United en Southampton zijn Premier League-voorzitters met elkaar in gesprek geraakt om te discussi√ęren over een competitiestop van twee weken in januari. Dat melden diverse Engelse media dinsdagavond.

Everton РManchester City ging maandagavond niet door vanwege meerdere positieve coronagevallen bij The Citizens. Dinsdag volgde het bericht dat liefst achttien mensen binnen de Premier League positief zijn getest op het virus. Daarmee vestigde de Engelse competitie onbedoeld een negatief record. Niet eerder waren in de Premier League zoveel positieve coronagevallen. Volgens The Telegraph besloten de voorzitters van de Premier League-clubs om daarop informele gesprekken te starten over een tijdelijke pauze van de competitie in januari om spelers en stafleden te beschermen en ook de rest van de voetbalkalender niet verder in gevaar te brengen.

Naast de positieve gevallen bij Manchester City meldden namelijk ook Sheffield United en Southampton enkele coronagevallen. Bij Southampton moest coach Ralph Hasenh√ľttl in quarantaine, omdat een familielid was besmet met het virus. Verschillende Engelse media melden ook dat het doorgaan van het duel van woensdag tussen Tottenham Hotspur en Fulham onzeker is vanwege coronaperikelen bij Fulham.

Bij de Engelse voetbalbond is er de angst dat ook FA Cup-wedstrijden van volgende week niet door kunnen gaan. Dinsdagavond werden in de League One en League Two namelijk al negen wedstrijden afgelast en ook Millwall – Watford in het Championship kon niet plaatsvinden.

vi.nl

Share article

Latest articles