Prins Ali twijfelt nog over kandidatuur bij FIFA-verkiezingen

Prins Ali weet nog niet of hij zich opnieuw kandidaat zal stellen voor het voorzitterschap van de FIFA. De Jordaniër onderzoekt momenteel hoe nationale bonden aankijken tegen zijn mogelijke kandidatuur.

“De volgende FIFA-voorzitter moet niet iemand zijn die besmeurd is door gebeurtenissen uit het verleden”, sprak prins Ali maandag tijdens een congres in Manchester.

Eind mei legde prins Ali het bij de verkiezingen af tegen Sepp Blatter. Enkele dagen later kondigde de Zwitser verrassend zijn aftreden aan. Op 26 februari 2016 zal tijdens een buitengewoon congres de nieuwe preses worden gekozen.

“Momenteel leg ik mijn oor te luister bij nationale bonden. Hoe kijken zij aan tegen de toekomst? Ik zeg maar één ding: let goed op wat er gebeurt.”

Platini
UEFA-voorzitter Michel Platini lijkt de grote favoriet bij de verkiezingen. Desondanks gelooft prins Ali in een verrassing.

“Of ik een kans maak om te winnen? Waarom niet? Als de verkiezingen op een eerlijke manier worden georganiseerd, dan kan ik zeker winnen.”

Prins Ali gelooft niet dat Platini de ideale kandidaat is om veranderingen door te voeren. “Ik heb veel respect voor hem als UEFA-voorzitter. De FIFA is echter niet te vergelijken met de UEFA. De FIFA verkeert in een crisis, we moeten eigenlijk opnieuw beginnen.”

Share article

Latest articles