QN Sport+ Television N.V.

Prins bevestigt FIFA-kandidatuur

Prins Ali Bin al-Hussein heeft de benodigde vijf steunbetuigingen binnen om mee te kunnen doen aan de verkiezingen voor het FIFA-voorzitterschap. De Jordaniër lanceerde een site met zijn plannen.

Hij is nu officieel de derde kandidaat die het wil opnemen tegen de huidige FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Michael van Praag en de Portugese oud-international Luis Figo lieten al eerder weten de benodigde steun van ten minste vijf nationale federaties te hebben. Van de Franse gegadigden Jérôme Champagne en David Ginola is het nog onduidelijk of zij genoeg steun hebben.

De 39-jarige  Bin al-Hussein, is voorzitter van de voetbalbond van Jordanië en een van de vice-voorzitters van de FIFA. Hij zegt dat hij de FIFA een nieuwe, frisse start wil bezorgen waarbij de voorzitter fungeert als tussenpersoon die ervoor zorgt dat het voetbal beschermd wordt. De echte macht behoort aan de bonden toe zegt de prins, die de komende tijd wil gebruiken om met zoveel mogelijk bonden te praten en zijn plannen verder te ontwikkelen.

nos.nl