Programma Champions League 2020 – 2021

In 2 vrij interessante return wedstrijden zagen wij dinsdagmiddag Paris Saint Germain en Chelsea zich plaatsen voor de halve finales van het Champions League seizoen 2020/2021; FC Porto en Bayern Munchen moeten de ontknoping van het seizoen nu in de huiskamer volgen. Bovendien is de titelverdediger onttroond en mag ook na dit seizoen Real Madrid zich de enige back to back winnaar noemen van de beker met de grote oren.

De 2 andere semi-finalisten zijn na de return wedstrijden van woensdagmiddag bekend. Real Madrid verdedigt op Anfield Road een 2 – 0 voorsprong, terwijl het hoog ingeschatte Manchester City een in eigen huis behaalde 1 – 0 overwinning moet verdedigen tegen Borussia Dortmund in het Signal Iduna Park.

 

Voor de ploeg van coach Pep Guardiola breekt vandaag een belangrijk moment aan wanneer voor het eerst de halve finales van dit prestigieus toernooi bereikt kunnen worden. Keer op keer is de miljoenenploeg uit Manchester in vorige edities teleurstellend uitgeschakeld. In Duitsland hoopt men als geen ander dat de sensatie Haaland en zijn ploeggenoten voor een grote stunt kunnen zorgen.

Ondanks de absentie van enkele zeer spraakmakende namen weet trainer Zidane de afgelopen weken al haar belangrijke wedstrijden in winst om te zetten. Een van de belangrijkste sterkdragers momenteel is Karim Benzema, die ook nog eens de ondersteuning geniet van de imponerende Vinicius Jr. Jurgen Klopp krijgt zijn club dit seizoen niet echt aan het voetballen, maar is natuurlijk met de kwaliteit in huis hebbende nimmer te onderschatten; een super dag zou voor drama kunnen zorgen in het kamp van de onbetwiste recordhouder van de Champions League, Real Madrid.

Beide wedstrijden worden vanmiddag simultaan gespeeld om 16.00 uur en worden live uitgezonden door de STVS via de kanalen 8.1 en 8.2. Om 20.15 uur begint het Champions League journaal, een productie van QN – Sports in samenwerking met de STVS.

Share article

Latest articles