PSV definitief in gewilde pot 1

 Door het kampioenschap van FC Barcelona zondag zit PSV definitief in de gewilde pot 1 als er op 27 augustus geloot wordt voor de groepsfase van de Champions League. De landskampioen ontloopt zo de meest gevreesde Europese topclubs.

 In pot 1 zitten de zeven landskampioenen uit de sterkste Europese competities plus de club die dit jaar de Champions League wint. Er is een plaatsje over omdat de finalisten van dit jaar (Barcelona en Juventus) in eigen land kampioen zijn geworden. PSV ontloopt op deze manier Barcelona, Chelsea, Bayern München, Juventus, Benfica, Paris Saint-Germain en Zenit Sint-Petersburg. Naast Barça werden ook Benfica en Zenit zondag kampioen.

Dat de Eindhovenaren het zevental kampioenen ontloopt komt de formatie van trainer Phillip Cocu goed uit, maar wil niet zeggen dat PSV geen sterke tegenstanders uit pot 2, 3 en 4 kan tegenkomen. Real Madrid en Manchester City kunnen bijvoorbeeld gekoppeld worden aan de Nederlandse landskampioen. Dinamo Kiev, de kersverse kampioen van Oekraïne, behoort ook tot de mogelijke tegenstanders.

Bron: Telesport

Share article

Latest articles