PSV vermorzelt Rangers en dringt door tot groepsfase Champions League

EINDHOVEN – Na vier seizoenen zonder Champions League-voetbal zijn de kanonnen van het Europese clubvoetbal dit jaar weer in het Philips Stadion te bewonderen. PSV, dat in de afgelopen twee seizoenen steeds struikelde in de play-off van de Champions League, rekende in de return tegen Rangers FC keihard af met die frustratie. De ploeg van Peter Bosz won na het 2-2 gelijkspel in Glasgow in eigen huis met 5-1, waardoor PSV in de kokers gaat voor de loting voor de groepsfase donderdag.

Ook financieel directeur Jaap van Baar zal opgelucht zijn, want plaatsing voor de groepsfase zorgt voor minimaal 35 miljoen euro aan inkomsten. PSV vaart deze zomer scherp aan de wind op de transfermarkt met kostbare aankopen als Noa Lang, Jerdy Schouten en Ricardo Pepi en wil ook Hirving Lozano nog terughalen, dus die inkomsten zijn zeer welkom.

De manier waarop het ticket werd binnengesleept, was zeer overtuigend, want Rangers FC werd in grote delen van de wedstrijd van het kastje naar de muur getikt. Een blikvanger was Ismael Saibari, die voor de eerste twee doelpunten tekende. De fysiek ijzersterke Marokkaans jeugdinternational kreeg vorig seizoen onder Ruud van Nistelrooy de kans, maar was nog niet beslissend genoeg. In de eerste weken van dit seizoen is hij in dat opzicht een revelatie in het team van trainer Peter Bosz.

Telesport

tromoto nv

Share article

Latest articles