QN Sport+ Television N.V.

Qatar biedt zich aan als gastheer Afrika Cup

Het doorgaan van de Afrika Cup is door de ebola-epidemie onzeker, maar er lijkt hulp te komen uit onverwachte hoek. Qatar zou hebben aangeboden het toernooi te organiseren.

Dat meldt L’Equipe. Qatar zou zich deze week hebben gemeld bij de Afrikaanse voetbalbond (CAF), die hard op zoek is naar een gastheer van het toernooi dat van 17 januari tot 8 februari moet gaan plaatsvinden.

Qatar, dat ondanks alle ophef nog steeds de aangewezen organisator is voor het WK van 2022, is een opvallend alternatief voor de CAF. De Afrikaanse bond zou ook aanmeldingen hebben gekregen van Egypte, Gabon, Nigeria en Sudan.

Marokko zou het toernooi deze winter organiseren, maar trok zich afgelopen weekend definitief terug. Het land is namelijk bang voor de verspreiding van de ebola-epidemie die momenteel de West-Afrikaanse landen Guinee, Liberia en Sierra Leone teistert. De CAF besloot daarop Marokko te diskwalificeren. Niet lang daarna trok Sierra Leone zich terug uit de kwalificatiecyclus, om het geld dat gereserveerd was voor de laatste kwalificatiewedstrijden te kunnen investeren in de bestrijding van ebola.

vi.nl