RB Leipzig wil ook tegen Bayern München aanvallend voetballen

RB Leipzig wil ook woensdag in de topper tegen Bayern München niet afwijken van de dit seizoen gehanteerde spelstijl. ,,Het is belangrijk dat we net zo moedig durven te voetballen als we tot nu toe hebben gedaan”, zegt aanvoerder Dominik Kaiser.

,,Dan zullen we eens zien hoe Bayern daarmee omgaat.”

Bayern, koploper op basis van het doelsaldo, speelt thuis maar moet volgens Kaiser rekening houden met een aanvallend Leipzig. Die spelopvatting leidde tot dusverre tot elf overwinningen in vijftien competitieduels voor de gepromoveerde ploeg. Drie keer speelde de ploeg van coach Ralph Hasenhüttl gelijk, slechts eenmaal werd verloren. Kaiser: ,,We hebben de afgelopen maanden veel punten verzameld en zelfvertrouwen opgebouwd. Daarom verheugen we ons echt op de wedstrijd in München.”

Technisch directeur Ralf Rangnick houdt het kampioenschap nog steeds voor een ,,niet heel realistisch scenario”. Dat zei de grondlegger van het huidige succes op tv-zender Sky. ,,We hebben ambitieuze doelen en willen ons verder ontwikkelen, maar dat kost tijd.”

,,Dat deze wedstrijd om de koppositie gaat, had ook bij ons niemand voor het begin van het seizoen verwacht”, aldus Kaiser, die met zijn ploeg inmiddels negen punten voorsprong heeft op de nummer drie: het ook al verrassende Hoffenheim.

Door AD.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter