‘Real heeft lijstje met mogelijke vervangers voor Courtois al klaar liggen’

Real Madrid komt direct in actie, nu duidelijk is dat Thibaut Courtois lang aan de kant staat door een zware knieblessure. De eerste contacten met de transfervrije David de Gea zouden al zijn gelegd.

Het noodlot sloeg donderdag toe tijdens de training van Real, toen Courtois het uitschreeuwde van de pijn. Het blessuredrama van de Belgische doelman betekent een flinke aderlating voor trainer Carlo Ancelotti en het lijkt uitgesloten dat De Koninklijke aan het nieuwe seizoen begint met Andriy Lunin, de Oekraïense doelman die de laatste jaren de stand-in is van Courtois.

 

Volgens verschillende media, waaronder Marca en Sky Sports, heeft Real een lijst samengesteld met mogelijke vervangers van Courtois, die maandenlang aan de kant zal staan. De Gea lijkt op dit moment de eerste keus, pikant gezien zijn verleden bij Atlético Madrid. De 32-jarige Spanjaard heeft na zijn vertrek bij Manchester United nog geen nieuwe club en zou inmiddels zijn gepolst.

 tromoto nv

Andere namen die de ronde doen zijn die van Kepa Arrizabalaga en Yassine Bounou. De Spaanse doelman van Chelsea werd net als de Marokkaanse keeper van Sevilla recentelijk ook in verband gebracht met Bayern MĂŒnchen, dat na het vertrek van Yann Sommer naar Internazionale een nieuwe vervanger zoekt van de nog revaliderende Manuel Neuer. Met name Kepa zal niet goedkoop zijn.

De Gea is vanwege zijn transfervrije status en zijn ervaring op dit moment de duidelijke favoriet. De vraag is wel of zijn verleden bij Atlético, waar hij de jeugdopleiding doorliep en in 2011 een transfer naar United verdiende als opvolger van Edwin van der Sar, meespeelt. In het geval van Courtois bleek dat geen obstakel. De 31-jarige Belg werd door Chelsea drie jaar verhuurd aan de stadgenoot van Real.

vi.nl

Share article

Latest articles