QN Sport+ Television N.V.

Real Madrid met een goed gevoel richting week van de waarheid

Real Madrid heeft in aanloop naar een zeer belangrijke week gedaan wat het moest doen tegen Osasuna. Met zijn eerste competitiedoelpunt ooit in La Liga brak Éder Militão de ban.

Real leek na de overwinning op Barcelona van drie weken geleden opeens titelkandidaat nummer één, maar speelde na El Clásico in twee van de drie competitiewedstrijden met 0-0 gelijk. Die negatieve uitslag hing ook zaterdagavond weer lang in de lucht, want Real had moeite met het benutten van de kansen. Er was dan ook een standaardsituatie voor nodig om de score in beweging te krijgen.

 Militão, de vervanger van de geblesseerde Sergio Ramos, was de man die Real op het juiste spoor bracht. Een kwartier voor het einde sprong de verdediger het hoogst bij de tweede paal en kopte hij raak uit een hoekschop. Voor Militão bleek zo driemaal scheepsrecht te zijn, want eerder in de wedstrijd had hij nog twee grote kansen onbenut gelaten.

De verdediger was niet de enige speler bij de gastheer die het vizier niet op scherp had staan. Real kreeg in de ontmoeting met Osasuna voldoende kansen, maar doelman Sergio Herrera liet zich lange tijd niet passeren. Hij frustreerde onder meer Eden Hazard, die voor het eerst sinds 30 januari weer eens in de basis stond bij Real. Hazard speelde een verdienstelijke wedstrijd en hield het uiteindelijk zo’n zeventig minuten vol.

Op de bank was de blijdschap van Hazard groot, toen Militão Real op een verdiende voorsprong kopte. De thuisploeg bleef hierna de controle houden en liep via Casemiro uit naar 2-0. Zo maakte Real geen fout in de Spaanse titelstrijd en kan het met een goed gevoel toewerken naar de week van de waarheid. Woensdag wacht in de halve finale van de Champions League eerst Chelsea (de heenwedstrijd eindigde in 1-1); vier dagen later wacht de competitietopper tegen Sevilla.

vi.nl