QN Sport+ Television N.V.

Real Madrid neemt revanche op vorig jaar

ronaldo

Real Madrid heeft in de kwartfinales van de Champions League in het eigen Santiago Bernabéu een overtuigende 3-0 zege geboekt op Borussia Dortmund.

Al na drie minuten leidde Real met 1-0. Garteh Bale prikte de bal langs Roman Weidenfeller, na een vlotte aanval via Karim Benzema en Dani Carvajal. Na een half uur maakte Isco er met een schot vanaf de rand van de zestien 2-0 van. Real bleef de bovenliggende partij en Weidenfeller toonde zijn klasse door vrije trappen van Ronaldo en Bale schitterend uit de kruising te tikken.

64ste CL-doelpunt Ronaldo

Tien minuten na rust speelde Borussia een kansrijke aanval niet goed uit en daarmee bewees de ploeg van coach Jürgen Klopp zihzelf geen goede dienst. Twee minuten later leidde een snelle Spaanse aanval tot de 3-0 van Cristiano Ronaldo. Het was zijn veertiende CL-treffer van het seizoen (een evenaring van het record van Lionel Messi) en de 64ste uit zijn carrière.

Even was Real los. Weidenfeller zag de ene na de andere aanval op zijn doel af rollen en redde andermaal knap op een knal van Benzema. Nadat Real wat gas had teruggenomen, kon Dortmund de aanval zoeken, maar de Duitsers werden nauwelijks gevaarlijk.

Real is er nog niet

Ondanks de ruime zege moet Real in de return van volgende week op zijn hoede zijn. Vorig seizoen wonnen de Madrilenen in de halve finales thuis met 2-0 van Borussia, om een week later in Dortmund met 4-1 tenonder te gaan.

NOS.nl